Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 02:48 - СЕВЕРНА КОРЕЯ ПРИВЕДЕ В БОЙНА ГОТОВНОСТ РАКЕТИТЕ СИ, НАСОЧЕНИ СРЕЩУ САЩ
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 1969 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СЕВЕРНА КОРЕЯ ПРИВЕДЕ В БОЙНА ГОТОВНОСТ РАКЕТИТЕ СИ, НАСОЧЕНИ СРЕЩУ САЩ

image

 

Северна Корея заяви, че е привела в пълна бойна готовност ракетите си, насочени срещу САЩ. Тя заплашва да нанесе удар по американските военни бази на островите Гуам и Хаваите, по обекти на континента.

Днес, 26 март, КНДР има наверение да приведе в пълна бойна готовност цялата си армия, включително артилерийските части, ракетните войски със стратегическо назначение и далекобойната артилерия.

Преди известно време властите в Северна Корея пуснаха пропагандистки видеофилм, който разказва за войната й с Южна Корея. От видеозаписа се вижда как армията на КНДР завзема съседката си първо с артилерийски обстрел, след това – с настъпление на танкови части и атаки от въздуха. Във филма се подчертава, че севернокорейската армия ще вземе в плен 150 хиляди американци, които живеят в Южна Корея.

През февруари в интернет се появи видео, също с пропагандистки характер, което показва как КНДР бомбардира Ню Йорк. През март се появи филм който показва как севернокорейците атакуват Вашингтон.

Тези провокации принудиха САЩ и Южна Корея да подпишат договор за общи действия, който се пази в тайна.

Отношенията на Пхенян със Сеул и Вашингтон се влошиха, след като Северна Корея извърши поредните опити с ядрено оръжие. Централната телеграфна агенция на Корея съобщи, че тези опити целят да защитят националната й сигурност и суверенитет от безразсъдната враждебност на САЩ; корейската страна заяви още, че последният ядрен опит е само първата крачка и ако САЩ продължат да задълбочават ситуацията и враждебността, тя ще предприеме и втора, и трета крачка.

В отговор на ядрените опити ООН и Вашингтон въведоха икономически санкции срещу КНДР: блокиране на банковите транзакции в Северна Корея, замразяване на сметките на страната в чужбина и принудителни проверки на кораби и самолети. В навечерието на приемането на санкциите КНДР заплаши САЩ и подчерта, че търпението й се е изчерпало.

В началото на март Северна Корея в знак на протест срещу общите учения на САЩ и Южна Корея се отказа от всички договори със Сеул за ненападение, които действат от края на Корейската война през 1950-1953 г.

В момента КНДР се възмущава от полетите на американските стратегически бомбардировачи В-52 над територията на полуострова.





Гласувай:
1



1. terca - Сега остава да пишеш на Uncategorized
02.04.2013 03:32
и да ги питаш известно ли им е нещо в исторически аспект и моментната ситуация?!
...
Не разбираш ли, че няма логика, млади приятелю?!
Б-52 е замислен и конструиран с цел да може да "достави" две термоядрени /при новия B-52H - три/ до територията на Русия.
Да беше прочел и написал "Ауакс" - да хваща дикиш, но B-52...
Но вината не е в теб, а тези, които, за да имат все пак хляб /да бъдат джурналисти/ пишат нещо и дори понякога си повярват.
Малко инфо:
През април 1994 год. индивидуалистичната КНДР обяви оттеглянето си от ДНЯО и започна да изгражда ядрено оръжие.
През май същата година САЩ официално /вътрешно разбира се/ взеха решение да окажат отпор на това /говорим за Северна Корея - нали така?!/.
Разработена е 5027 спрямо ЯР край Йонбьон.
Тогава Северна К. имаше 12 хил. артилерия дислоцирана и насочена към Южна К.
Ким Чен Ир и Картър стигнаха до договорка, която предотврати милиони жертви.
Войната беше изберната... благодарение на Илюминатите.
С последното те поднасям, шегувам се /приятелски/, защото ми е непонятно защо млади хора, като теб трябва да се занимават с такива глупости - по-добре се образовай, за да не ставаш жертва на провокации, като статията, която не е резонна.
Да продължавал ли за ситуацията в момента?!

Успехи!
цитирай
2. terca - Всъщност върнах се да допълня!
02.04.2013 03:49
Първо: С предходния ми коментар - край на Тайната по Договора /както твърди твоя "източник".
Второ: Северна Корея разполага с тристепенни балистични ракети "Топол" /ракетният им център Йонгджири/.
Подготовката на една такава ракета за изстрелване трае 6 дни /да повторим с думи, за да няма грешка - шест дни/.
Засичането на този процес от НАР Арнолд в Мисури чрез КН-12 ще стане максимум на 6-тия час /шестия час/.
Евентуалната "игра" в този случай:
Американците пускат две ракети "Круз" като паралелно атакуват с няколко Стелт-а В-2 например и AS117 /ако не знаеш - САЩ имат база в Южна Корея - Динхай/
...
Е... май става ясно, че Играта вече е открита.
Въпросът е да не се играе!
Защото победителят ще е... неподвижният перитрих!
ха ха ха
цитирай
3. krutata - Хъм това да нападнеш Корея да не е ...
02.04.2013 04:17
Хъм това да нападнеш Корея да не е като да нападнеш Ирак, Афганистан които разчитат единствено на себе си...Зад Корея ако нямаше голямо Батко едва ли щяха да хокат с ядрени опити... Могат да нападат, но последствията ще ги дърпа САЩ и те много добре го знаят... Това,че са дигнали ракети нищо не значи и аз го знам просто ги дразнят за да направят тактическа грешка.... Сащ преди да завземе напълно Близкия Изток и куршум няма да стрелят към Корея..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 562234
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031