Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2013 17:00 - ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ - ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ВАВИЛОН |част 1|
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 3096 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.05.2013 01:05


Възраждането на Вавилон

 

 

Оказва се, че са ни вкарали в ... съвременния вариант на Вавилонската кула. На вас в строеж на Вавилонска кула учавства ли ви се? Или се смятате за християнин? Нелеп ли ви изглежда въпроса в 21 век? Обаче на Европарламента не му изглежда нелеп, защото именно този символ си е избрал. Впрочем, при предишния строеж на Вавилонската кула, много добре знаем, какво е станало. По някаква известна само на тях причина, евродепутатите са решили, че втория път ще успеят. Каквото и да означава това... Няма да ни кажат, какво точно, както не направиха и референдум, когато ни набутаха в новия си Вавилон. Всъщност е спорно, дали без референдум, членството ни е законно и ако имахме поне един евродепутат патриот с малко мозък в главата - не става дума за Димитър Стоянов - щеше да им зададе този въпрос от трибуната и така щеше да даде коз в ръцете на тези, които не ни искат там, както пък ние не ги искаме тук.

 

Еврогениите не обясняват, но и не крият.

 

 

Европейския съюз си е избрал за емблема Вавилонската кула

image

image

 

Картината на Вавилонската кула, нарисувана от Питер Брьогел, e послужила за образец при построяването на сградата на Европейския парламент в Брюксел

 

 

image

 

 

Защо са решили, че точно така е изглеждала Вавилонската кула, едва ли могат да обяснят, но са похарчили 12 млрд щатски долара на европейския данъкоплатец, за да догодят към картината на Брьогел сградата на парламента си. Вавилонски размах...

 

Европлакат по случай строежа на новата сграда на Европарламента - "Европа - много езици, един глас":

image

 

Плакатът не е колаж, а е официален, издаден от евробюрократите

Една аналогия - известно е, че на корпуса на "Титаник" е пишело: "И Господ не може да ни потопи" и се е разцепил точно по линията на надписа... Факт, който западняците много не обичат да си припомнят.

 

 

Невероятно, но факт

 

Шегата настрана: не става дума за недоразумение, нито за идея на някой търсач на НЛО.

 

Уикипедия:

Най-ниското здание на Европейският парламент, е построено с формата на недостроената вавилонска кула (на основата на картината на Питер Брьогел). Много християни виждат в този факт стремежът на европейците за бунт към Бога.

 

/Всъщност не на европейците, а на евробюрократите - разликата е огромна./

Какво ли е предвидено за най-висока цел?

 

Идеята е на самите евробюрократи, колкото и шантаво да звучи. Те сами са си избрали Вавилонската кула за запазена марка на евроинституциите:

 

Наградата "LUX" за най-добър европейски филм на Европейския парламент

 

24-10-2007

 

Турско-германската копродукция "Auf der anderen Seite" ("On the Edge of Heaven") ...получи наградата "LUX". Лауреатът получи трофей, инспириран от Вавилонската кула...

image

Относно трофея, инспириран от Вавилонската кула, г-н Pottering каза, че връчвайки тази награда "ние се надяваме да преобърнем последствията от изграждането на Вавилонската кула"
 

 

Ако я преобърнат буквално и изкопаят дупка до центъра на Земята и се заврат там, идеята не е лоша - поне ще ни отърват от себе си.

След Вавилонската кула и след като гласува милиони за

безопасния преход на жабите, крайно време е следващите стъпки на Европарламента да включват Содом и Гомор и узаконяването на браковете между хора и животни, а също и между некрофили и техните избраници.

Ще се намери ли някой български духовник, владика или пастор, който да обясни, какво става и къде са ни набутали? Така както обясняват Гръцката православна църква и

западни пастори

 

на народите си. 

 

Нормални ли са хората, които управляват ЕС, а оттам вече и България?

 

Че евробюрократите са чалнати, знаем отдавна - още откакто тук започнаха да идват еврокомисари, да забраняват вдигането на заплатите, да ни се карат, че се оплакваме, че сме бедни, а не си продаваме жилищата и да се възмущават, че в България има прекалено много собственици на жилища. Но, че са чак толкова побъркани, кой да очаква?

 

Символиката на еврогениите не свършва дотук. Има и още. Тук наистина думата трябва да имат християнските водачи.


 

Вавилонската блудница

 

 

 

image

Оказва се, че са харесали и нея за евроемблема...

 

Скулптурата на Вавилонската блудница, яздеща звяра от Откровението е главната забележителност, поставена пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел image

 

image

 

През 1992 год. тя се появи и на германската екю монета.

 

 

image

 

 

Накрая, този образ се появи отново с въвеждането на еврото, където намираме същата тази жена, възседнала звяра, на гърба на монетата от две евро в Гърция.

image

 

Още евро-символи:

http://www.centralbaptistmckinney.org/endtimes/womanbeast.shtm

 

Авторите на идеята, това чудо да се използва за символ на ЕС, се позовават на гръцката митология - историята на Европа и Зевс. Дори и да беше така, идеята за използването на този сюжет пак е налудничава, защото аналогията с блудницата и звяра от Библията е очебийна, а и

дванайсетте звезди

 

идват именно от текстовете на Откровение. Ако ставаше дума за метъл-група, нямаше да е странно. Странното става, когато го правят от ръководството на Европейския съюз. А гръцката митология /както и всяка друга/ е пълна с толкова много истории, които подлежат на всякакви трактовки и употреби, че не е проблем да се използва която и да е от тях, а не точно тази.

 

 

Тази политика се прокарва от десетилетия /още от началото на зараждането на "европейската идея"/, все едно, кои са избрани в Европарламента, което ще рече, че тях толкова и ги питат. Т.е. - кастата на евробюрокрацията от избори не зависи. Да ви се вижда познато?

Че Европарламента не се е напълнил с метъли е ясно. Де да беше така. Щяха да ни спестят много глупости. Явно истината е другаде - по-скоро се ръководи от психопати.

 

image

Щом това са "европейските ценности" /за които всички еврооптимисти говорят, без да могат да ги обяснят - ето сега вече са им обяснени/, дали не е по-добре да си запазим нашите изпитани, които са ни превели през хилядолетията?


 

Из статии по темата:

 

Красавицата /Европа/ и звяра /от Апокалипсиса/


image       

 

Според гръцката митология Европа блестяла с красотата си дори пред Афродита.

 

 

 Веднъж Европа беряла рози, когато била забелязана от могъщия Зевс. Той веднага я пожелал и решил да я открадне. За да не я изплаши с появяването си, се превърнал в красив бял бик.

 Прекрасният бик се доближил до Европа и тя започнала да го гали. Бикът леко пристъпил и докато се осъзнае Европа била вече далеч от родината си.

image

 

 

 

Европа и бикът от гръцката митология

Образите и имената в тази красива легенда имат връзка с генезиса на Европа като съвременна идея – отричането й от християнството и прелъстяването й от възраждащото се езичество. Тази легенда кореспондира и с други образи – образът на глобалната блудница от библейския Апокалипсис:       image       /Ето го и текстът Откровението, откъдето идват Вавилонската блудница и звяра:   Откровение 17 гл.   :  Тогава един от седемте ангела с купите дойде и ми каза: „Ела и ще ти покажа наказанието, което ще сполети голямата блудница, седяща над много води.    2. С нея земните царе блудстваха, жителите на земята се опиха с виното на нейното блудство.“      3. След това бях завладян от Духа и ангелът ме отнесе в пустинята. Там видях жена, възседнала ален звяр със седем глави и десет рога, който бе целият изписан с богохулни имена.    4. Жената беше облечена в пурпурно и алено, беше обкичена със злато, скъпоценни камъни и перли. В ръката си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и с мръсотията на блудството й.  5. На челото й беше написано име с тайно значение:
ВЕЛИКАТА ВАВИЛОН - МАЙКАТА НА БЛУДНИЦИТЕ И НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ГНУСОТИИ
 6. Видях, че жената беше пияна от кръвта на Божиите святи хора и кръвта на онези, които бяха убити, защото се държаха за истината, известена от Исус.
Бях напълно смаян, когато я видях,
 7. а ангелът ми каза: „Защо се чудиш? Ще ти разкрия тайната на жената и на звяра, който е възседнала – звяра със седемте глави и десетте рога.    8. Звярът, който видя, някога беше жив, а сега не е, но той ще излезе от бездната и ще тръгне към своята гибел.  

Жителите на земята, чиито имена не са записани в книгата на живота от сътворението на света досега, ще останат смаяни, когато видят звяра, защото той беше, а вече не е, и все пак ще дойде.
 
 9. За да се разбере това, е нужен мъдър ум. Седемте глави са седем хълма, върху които седи жената. Те са също и седем царе.
 12. Десетте рога, които видя, са десет царе, които още не са започнали да царуват. Те ще получат власт да царуват един час със звяра.

13. Тяхната цел е еднаква и ще дадат силата и властта си на звяра.
14. Те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господар на господарите и Цар на царете. То ще ги победи заедно с избраните си верни последователи, които е призовало.“
 15. И ангелът ми каза: „Нали видя водите, върху които седи блудницата? Това са хората от различните раси, народи и езици.

Европа – отрекла се от спасителните християнски ценности, блудстваща в сивото море на размитите морални граници, заливана от мюсюлмански пълчища и обезсилвана от политическия си елит – красивата Европа се подготвя да се срещне със звяра от своя апокалипсис.

 

 

image

Европа, чиято най-нова история е родена в Рим на седемте хълма, и която чрез активно средиземноморско сътрудничество се е протегнала и към Северна Африка, за да възстанови в пълнота историческите територии на Римската империя – всичко това са факти.

Невъзможни до вчера и никого не впечатляващи днес.

Остава да видим кои невъзможни днес неща предстои да видим утре.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 562220
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031