Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2013 19:26 - КОМУНИСТИ ИЛИ НЕ, НАПЪЛНО СА ПРАВИ!
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 1745 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  В България икономическото неравенство между хората ще доведе скоро до жестоки социални бунтове

image

Източник: КОМУНИСТИ

Липсата на стабилна производствена база и неадекватното разпределение на произведените блага и генерираните финансови ресурси води до нарастване на икономическото неравенство между между представителите на различните класи и класови слоеве в страната. Хаосът и липсата на планиране в икономическата среда увеличава разликата в доходите на представителите на бизнеса и работещите българи.
Неравенството в България е един от най-сериозните проблеми на Европейския съюз. Държавата не разполага с механизми за ефективно преразпределение на доходите, както и възможности за провеждането на социална политика, която да гарантира интересите на обикновените работещи граждани.

Безработицата, явление непознато за българския гражданин преди 1989-та година, днес обрича населението на мизерия и упадък.
Пазарната свобода и пазарните играчи възпрепятстват по всякакъв начин приемането на ефикасно трудово законодателство, което да удовлетвори на всеки българин конституционното му право на труд, образование, здравеопазване, култура и живот.

Пазарът на труда води до образователен колапс в системата, защото бизнесът няма интерес да инвестира в “произвеждането” на висококвалифицирани кадри – интересът се губи поради факта, че на висококвалифицираният специалист трабва да бъде подсигурена адекватна заплата. А всяка висока заплата води до разход на печалба за предприемачите.

Заедно с това, идеята за преразпределяне на доходи без изграждане на система за подготовка на специалисти и адекватно на образованието им полагане на труд няма да доведе до никакви резултати спрямо повишаване на доходите и стандарта на живот.
Високите нива на неравенство в България водят до реално социално изключване и изчезване на всякакви хоризонти за реализация на огромното мнозинство в страната. Постигането на нормален стандарт за живот, развитието на потенциала на гражданите в страната е невъзможно, докато около врата на работниците е стегната примката на частните интереси на бизнеса.

Икономиката на страната, в дългосрочен план, е заложник на липсата на планомерна производителност и реализация на продуктите на труда, както и на преднамерено поддържаната безработица от страна на 5-те процента собственици на фирми спрямо останалите 95% граждани – работници, безработни, пенсионери, младежи, жени.

Ние сме страната с най-високо подоходно неравенство в икономическия конгломерат на монополи и олигарси, наречен Европейски съюз.

Относителната разлика в доходите между най-богатите и най бедните в България достига съотношени в размер 1 към 4. Тези данни не са се променяли кой знае как през годините след въвеждането на пазарния хаос.

 

 

България е страната с най-висок дял на хора в риск от бедност или социално изключване. Само за 2012 г. на улицата са останали 36,000 семейства и 120,000 души са изгубили домовете си.
За последната година данните са убийствени:
- 400 000 безработни;
- нови 120000 бездомни;
- 2000 000 затънали в кредити;
- 51% от българите живеят в крайна бедност;
- 53% от пенсионерите живеят в крайна бедност;
- 4 млн. българи са В РИСК ОТ ТОТАЛНО СОЦИАЛНО ИЗКЛЮЧВАНЕ.

Тази статистика оформя един извод: България продължава да е на прага на жестоки социални бунтове, които, ако не доведат до смяна на икономическия модел на пазарната хаотична икономика и до промяна на десния политически ракурс в законодателството, ще предизвикат непреодолими граждански класови различия и радикализация на настроението в низините.

Експертен съвет
към Съюза на комунистите в България
и Движение “Че Гевара”





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. zaw12929 - Има надежда да се оправим
04.08.2013 09:20
Имате точна преценка, анализът ви е справедлив- не заставате зад партия, а за хората!
трябва да започнат промените по такава програма: която да оцени
1. наследемите малки пенсии и голямото богатство изтичащо в чуждина
2. наследството от 300 гадни "ДЕМОКРАТИЧНИ" "партии" способни заради тезата си- че не ни трябва АЕЦ- защото мразят Русия и са продали България на Запада - ДА НИ ДОКАРАТ ДОРИ АЕЦ В ЗАГУБА НИЙДЕ НА СВЕТА ГО НЯМА... ДОРИ ДА УНИЩОЖАД БЪЛГАРИЯ- НАЛИ ТЕ ИМАТ ВИЛИ В ЧУЖБИНА И АВОАРИ В ОФШОРКИ

ЗА ДА ОТИДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА:
1. СПЕЦИАЛНИЯ СЪД ДА РАЗСЛЕДВА БОГАТСТВОТО НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ТЕХ И БЛИЗКИТЕ ИМ РОДНИНИ
2. СПИСЪКА НА ХОРАТА С БАНКИ, ФИРМИ, ИНВЕСТИЦИИ В ЧУЖБИНА
3. РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ
4. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА
5. КУРС ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕ ОМРАЗАТА, ЗА ПРИКЛюЧВАНЕ БОРБАТА СРЕЩУ тУРЦИЯ, ОМРАЗАТА СРЕЩУ СЪСЕДИТЕ НА БАЛКАНА
6. ОБУЧЕНИЕ ЗА ОСМИСЛЯНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРИОРИТЕТИ
7.СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЕЗИ 6 ТОЧКИ- ИЗРАБОРВАНЕ НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС
8. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПРАВНАТА КУЛТУРА И КАКВО Е ТОВА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
8. РАЗСЛЕДВАНЕ И ИНФОРМИРАНЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА УПРАВЛЕНСКИТЕ ПРОГРАМИ- НЕСЕЦ СЛЕД ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ
9. ГРАЖДАМСКИ КОНТРОЛ С ИКОНОМИЧЕСКИ ПОГЛЕД ИСКАНИЯ, ОТЧЕТ
10, УТВЪРЖДАВАНЕ БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, БЕЗРАБОТИЦА НАД СРЕДНОТО ЗА ЕЯ СТРАНА С ВОДЕЩА ИКОНОМИКА Е ЕНЕРГЕТИКАТА И СТРАНА СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЕЛЕКТРО МОБИЛИ ет СПЕЦИАЛИСТИ, КРАСИ ВИ, УМНИ, ДОБРОНАМЕРЕНОСТ
цитирай
2. krumbelosvet - Ако беше възможно,
02.11.2016 13:22
много по-просто беше да не сдаваме властта.. Но не беше възможмо. Загубихме.Студената война и останахме.на произвола на победителите. Аз не виждамБЪЛГАРСКИ път за изход. Световният Господар ни тъпче. Значи, да се надяваме на... какво? Никакви спасителни "точки" не са ни позволени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 563939
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930