Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 21:58 - Тотална разпродажба – последна фаза от унищожението на България!
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 5156 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   ANONYMOUS BULGARIA

Преди около 15 години остра реакция предизвика промяната в закона, с която се разрешава продажбата на българска земя на чужденци, с любезното съдействие на СДС, ДПС, БСП, разни интересчии, Атлантически клубове, ложи и други съмнителни организации.

Придобиване на право на собственост върху земя от чужденци

ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА

image

 

 

 

    ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА … Чл. 29. (Изм., ДВ, бр. 31 от 1990 г. и бр. 33 от 1996 г.) Чужденци и чуждестранни юридически лица не могат да придобиват право на собственост върху земя в страната. Забраната по ал. 1 не се прилага при наследяване по закон. Лицата, придобили право на собственост при наследяване по закон, следва да прехвърлят собствеността си в 3-годишен срок от откриване на наследството. (Ал. 3 – изм., ДВ, бр. 59 от 2000 г.) Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната, освен ако със закон е установено друго. Чужда държава или междуправителствена организация може да придобива право на собственост върху земя, сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната въз основа на международен договор, със закон или акт на Министерския съвет.      

Тогава защитниците на българските национални интереси изтъкнаха как подобно предателско решение застрашава интересите и сигурността на страната! Сблъсъкът беше огромен и това отекна със страшна сила в българското общество. Именно подобни предателски действия провалиха СДС, ДСБ и НДСВ, а скоро и БСП, превръщайки ги в политически трупове!

Преди 7 години имаше дебати в парламента за правото на чужденци да купуват земеделски земи в България. Тогава имаше сериозен натиск от Американската търговска камара, от Израел и от министерствата на Турция, за да се разреши изкупуването на земеделски земи от чужденци. Тогава нашите политически пионки разрешиха на чужди “инвеститори” да изкупуват земеделски земи, но за целта чужденецът трябва да регистрира фирма у нас и да купи парцелите от името на юридическото лице. От 01.01.2012г. европейци могат да купуват при определени условия.

След 1 януари 2014 г. чужденците ще могат свободно да си купуват земя у нас, независимо от своята националност. Тогава изтича гратисният период, от който страната ни се е възползвала при влизането си в ЕС. Идеята за удължаване на срока на действие на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2016 г. е била отхвърлена.

image

И ЕТО, ЧЕ РАЗПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ:

Българските земи се разпродават масово на чужденци, при това на ужасяващо ниски цени. Датчани, холандци, италианци, араби вече орат десетки хиляди декари у нас и са собственици на големи парцели чрез смесени фирми или акционерни дружества със специална инвестиционна цел. Китайци обработват 20 000 декара край Видин и искат да закупят още 90 хил. декара, а Катар и Саудитска Арабия не крият интереса си да обработват българската земя. Северното Черноморие се продава на руснаци, в Югоизточна България и Родопите се настаняват трайно турски фирми, в част от Югозападна България и Добруджа се разпродава на израелски фирми.

Чужденците не пласират произведената продукция в България, а изнасят всичко навън.

Българските ниви масово се изкупуват от големи инвеститори, които на всичко отгоре прибират и огромни субсидии. Така е всъщност в цяла Европа. До този извод стига едно изследване, публикувано наскоро от амстердамския Transnational Institute. В него се казва, че в някои европейски държави земята е също толкова неравномерно разпределена, колкото и в Бразилия, Филипините и Колумбия – все страни, в които въпросът за земята предизвиква конфликти, които нерядко прерастват в насилие. Половината от аграрната земя в Европа междувременно е в ръцете на три процента от селскостопанските фирми, а това е истински скандал, смятат авторите на изследването. На всичко отгоре голяма част от тези инвеститори не само имат връзки с глобалната търговия на земеделски стоки, но и се стремят да извлекат печалби от спекулата със земи.

Как се отразяват аграрните субсидии от Брюксел, може да се види много добре в Източна Европа, където уедряването на земеделски земи се засили много през последните години. Когато бившите социалистически страни влязоха в ЕС, тамошните селски стопани бързо фалираха, тъй като нямаха никакви шансове срещу субсидираната от Запада конкуренция. Фактът, че европейските субсидии бяха изплащани предимно на големите ферми, допълнително засили тази концентрация на земи. В изследването се твърди, че голяма група елитни спекуланти и инвеститори успели да сложат ръка върху земите на тези фалирали земеделци. Бизнесът им е също толкова непрозрачен, колкото и този на фирми, които инвестират в страни като Етиопия или Камбоджа.

Как ни отнемат територията без да воюват с нас? Изглежда парадоксално, как днес губим земя за хартийки, а нашите бащи са пазели българските земи с цената на живота си, а днес ние доброволно се отказваме от тази ни завещана земя!
Терените се изкупуват от подставени лица – български граждани (които искат бързо да забогатеят) или с двойно гражданство, в интерес на чуждестранен собственик и се изчаква отмяната на чл. 22 на Конституцията, забраняващ на чужденците да придобиват собственост върху българската земеделска земя. Купувач може да бъде и смесена фирма, регистрирана у нас. Този сценарий масово се прилага в момента у нас по Черноморското крайбрежие, в Лудогорието и Златна Добруджа и навсякъде в България. Затова натискът отвън на заинтересованите лица е огромен, а продажните политици лобират за чужди интереси в парламента.

Еврейската фамилия Ротшилд съвсем тихичко и спокойно превзема България. Купуват се терени, разработват се върху тях скъпо струващи жилищни комплекси от затворен тип. Проектът е за над 5000 души и е подобно на анклавите, които евреите строят в арабските земи. Целите на сделката са подчинени на интересите на бъдещите жители на обособения еврейски град от затворен тип разкри в „Дискусионно студио” бившият кмет на Пловдив Николай Смолев в периода 1990-1991г. и бивш управител на ВиК Пловдив /2001-2004 г./, уволнен заради отказ, в качеството си на управител да издаде разрешително за строеж на въпросното селище. Заради тази своя позиция Смолев и бил преследван и съден през годините.

Един пример от началото на ХХ век, когато въз основа на решение на Петия ционистки конгрес Еврейският национален фонд започва да купува големи площи земя в Палестина, което продължава и до днес. Israel is a war criminal
Един друг пример, по-близък до нас, изречен от бившия турски президент Тургут Йозал, който казва: “Рано или късно отново ще завземем България, но този път ще я купим.” 

image

Тургут Йозал

Кой спомогна за ускоряване на плановете на задграничните ни “приятели”.

След посещението на Мирослав Найденов в Тел Авив се разбра, че еврейска компания смята да строи разсадник, а също и оранжерии край Пловдив. Край Пазарджик пък “Тахал груп” възнамеряваше да изгради консервно предприятие. Пловдивските фермери обаче вдигат рамене, ако ги запитат имат ли колеги от Израел. Те подхвърлят, че историята е доказала пълната несъвместимост между понятията “мотика” и “евреин”. Найденов предложи на Израел да закупи 1 млн. дка от държавния поземлен фонд. Преди него, Бойко Борисов предложи на Китай да закупи няколко окръга обработваема земя, също от държавния поземлен фонд. Плевнелиев пък предложи държавата да подарява земи за инвестиционни проект.

Това е една мащабна разпродажба на България – 1 милион декара българска земя. С една проста сметка можем да разберем, че става дума за 10% от цялата територия на България. По неточни данни, дори сега чрез посредници България се изкупува поголовно. Смята се, че между 20-22% от българската земя вече е в ръцете на чужденци. Най-вече евреи и турци, които нашите проституиращи политици наричат “крупни инвеститори”. С покупката на едро на още 10% територия този дял ще достигне до над 1/3 от цялата българска земя. Тази земя, която всеки метър, всяка педя е напоена с кръвта на дедите ни, на Ботев и Левски…. сега се разпродава на безценица.

image





Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Ами при положение, че българинът не ...
11.08.2013 22:15
Ами при положение, че българинът не ще да работи на село /горещо му било/ и земята пустее, съвсем нормално е да се настанят чужденци и да я работят. Проблемът не е в това, че ще дойдат тук чужденци /и без това Българското население се топи, защото жените не щат да раждат/. Проблемът е, че ще ги побългарим и тях...
цитирай
2. apostapostoloff - Като купят земята, те
12.08.2013 05:31
ще я турят в куфарите си и ще я отнесат. Жалко, че няма да вземат със себе си и кретените като теб.
цитирай
3. olivie - Не се карайте.
12.08.2013 07:21
Всичко вече приключи преди да е започвало истински. Китайците дадоха първия знак - спряха обработката па земята във Видинско и се прехвърлиха в Пловдивско. Вераятно все пак са разчитали българи да им работят. Пък там взе да се обезлюдява. Кибуците в Пловдив от друга страна също пустеят. Явно, не е само до брой на население работта. Единствената опасност е за югоизточна България, че собствеността ще доведе и заселване отначало с хора с двойно гражданство. Ама нали си имаме ДАНС /дано не е уич ми/
цитирай
4. krutata - Заще се правиш на идиот? Опа ти си си такъв!
12.08.2013 17:52
apostapostoloff написа:
ще я турят в куфарите си и ще я отнесат. Жалко, че няма да вземат със себе си и кретените като теб.


Разбира се! Да вземат и мен не ме е яд, че ще ме вземат и един кретен както викаш по-малко аз не за друго, мен ме е ,яд защото бактерия като теб ще остане за да си прасне микробите по народа ако искате и вие може да дойдете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 562184
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031