Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 10:00 - Зад кулисите. БОРИСОВ - ПОСЛАНИКА НА ПУТИН
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 1940 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спестиха ни думите на Юнкер "Русия е стратегически проблем за Европа" 
-------------------------------------------------------------------
Явно България е пълна с наивници - съдя и по статиите, и по коментарите в нашите медии. 

Като какъв го дири Борисов в Брюксел? Освен като пратеник на Путин! А защо пратеник? 
Защото според западни издания ( днешния Уолстрийт джърнъл например) крачката на Путин е целяла да активизира привържениците на проекта "Южет поток" - държавните ръководства на България, Унгария, донякъде Австрия да окажат натиск върху Еврокомисията. 
Австрия естествено се разсея. Унгария се разсея, въпреки че премиерът им Орбан е в тежък конфликт с Вашингтон. 
А България? "Троянският кон" на Москва, както напремето ни нарече руския посланик в Брюксел веднага хукна да се жали в Брюксел и да моли Еврокомисията да смекчи правилата. 
За левите и проруски настроени няма да говоря сега. 
А така наречените "денси" и "прозападни". Ами спряганата като дясна Кунева също припна в Брюксел с Борисов. 
У нас практически всички "прозападни" начело с Борисов се кълнат, че веднага ще строят Потока, ако се спази европейското законодателство.

И нито дума за надутата му многократно цена. 
Нито дума за разкритията на бившия служебен министър Щонов, които потвърдиха онова, което показах с документи в профила ми преди две години. Предлагат ни такса за пренос от 54 млн. (при 50% участие на България в общото дружество) при сегашна от 100 - 100 и нещо млн. за тройно по-малки количества. Накратко - ГУБИМ!
Т.е. този проект е гибелен за България - олеква я с 2 млрд. надута до небесата цена + по-ниски приходи от такси, при това след поне двадесетина години. А дотогава - само разходи без никакъв приход.

Но у нас всички, от президент до десни и премиер говорят - ако Русия спази европейското законодателство, ще го строим. (левите и без спазване искат строеж - само това е разликата) 
Накратко - Путин чрез устата на проевропейската коалиция изисква а брюкселски ангажимент, че Европа ще купува руската газ (основният потребител Германия засега се отказа от нови доставки). Засега единствените мнения, в които се твърди, че е важен и нашият интерес, че БЪЛГАРИЯ НЕ НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИ, А ЩЕ ГУБИ И ГУБИ, са единствено в устата на Радан Къвен и патриотите от политиците и от политолога Огнян Минчев.

Но за неизгодата за България Борисов не говори. Тезата му е, както и на всички "прозападни" у нас - разберете се вие в Брюксел с Москва, а ние ще изпълняваме. И намека му, че при такова разбирателство ще гласуват нови санкции срещу режима на Путин. 
Дръжки! Ще има въртели, ако се стигне дотам.

Например Орешарски като премиер спря проекта. как - не с решение на Министерския съвет, не със заповед на премиера. А с писмо, в което пише следното "МОЛЯ министрите..." 
Това писмо няма правна сила! И когато въпреки тази "забрана" от Българския енергиен холдинг вдигнаха капитала на Южен поток с 195 млн., те го знаеха. Знаеха, че дори едно уволнение успешно ще обжалват, ако е на базата на неизпълнена молба. Няма правно основание да им се търси отговорност за неизпълнена молба. 
Та затова е писмо на Орешарски, а не решение на кабинета, заповед или разпореждане на премиера. Т.е. далаверата тогава беше обща - на политици, на медии, на коментатори, на журналисти... Единствено аз обясних за какво иде реч, но си останах глас в пустинята. 
И при всички последващи беше обща, понеже всички се кълняха, че потокът е спрян на родна територия.

-------------------------------------------------------------------

*********Далаверата - само един пример********* 
Ами да видим спирането му само с един пример - за 100 млн. евро. 
Защото увеличеният с парите на данъкоплатците капитал на "Южен поток" ( в цялата ни немотия) светкавично след това отиде по предназначение. Знаете ли къде - - в ръцете на банкерите Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев (дето тяхната банка - ПИБ я спасяват непрекъснато от фалит) Защото през октомври те продадоха 165 дка земя за 100 млн. евро на дружество Южен поток (=195 млн. лв., с които беше увеличен капиталът) Т.е. по 606,06 евро на квадрат за горски терен и ниви. 
Е, именно това е "ценността" на Южен поток! Далаверата! Само с един пример. А колко още такива има.
От моя, от вашия джоб, от джоба на всички данъкоплатци, от джоба на пенсионерите, радващи се едни мизерни предколедни добавки (50 млн. от "сърце" срещу тайния подарък на частници за 195 млн.) 
-----------------------------------------------------------------

Днешното фактическо послание на посланиците на Путин в Брюксел като Борисов, Кунева и сие е просто - и вие, на Запад ще спечелите от ниската такса за пренос (ако пренасяте газ на ваши компании) и безумните цени на строителството (нали производството на оскъпените тръби е ваше, а не руско)
Явно комисионите парят - трябва да се връщат, ако не се лобира в руски интерес и ето - светкавично последва посещението в Брюксел. 
Същата е тезата на цялото правителство - дори на такъв "соросоид" (бивш шеф на Отворено общество) като Томислав Дончев. Това е и тезата на шефката на ДЕСНИЯ на думи реформаторски блок - политбюровската снаха Кунева (такъв парадокс е възможен само у нас).

Апропо - в нашите медии няма дори думичка за истинската същност на изказването на Юнкер (цитирам): "Русия е стратегически проблем за Европа!" 
Чак след това изказване руският министър на енергетиката официално потвърди, че решението на Путин е необратимо. Т.е. в Москва изчакаха визитата на българите, за да потвърдят официално онова в словото на Путин в Турция.

Иначе прегръдки, усмивки и клетви между българо-руските посланици и европолитиците имаше достатъчно. Ама именно това мнение на председателя на Еврокомисията - този студен душ за руския интерес и за българските комисионери не беше споделено от българска страна. Не беше отразено в родните медии.

Има примитивно мислене и разбиране на процесите зад кулисите на претендиращи за умни хора, които не търсят истинската информация или въобще не я искат, а се задоволяват с пропагандните лафове. И това е една от причините. Кои - да са сме там, където сме. 
Защото и претендиращите за умни и интелигентни се оказаха от лесна по-лесна плячка за пропагандната машина.
Факт: това правителство е толкова олигархично-руско, колкото предишното. Но далеч по-ловко в пропагандата си. И с далеч повече наивни или направо глупави хора, ловящи пуснатите им като мухи думи с отворени уста и на едното голо доверие.


                                                                                        Григор Лилов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 564026
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930