Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 16:57 - Русия - САЩ, малко статистика
Автор: lord33 Категория: Политика   
Прочетен: 3051 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не мразя и не обичам Русия, защото тя ми е също толкова безразлична, колкото САЩ, колкото Мароко, и Хондурас. Но ми стана любопитно...

Тъй като според мнението на платените тролове Русия е проспериращ носител на православни ценности и неописуема благодат, докато (примерно) САЩ са препълнени с упадъчен капитализъм и буржоазни гнили системи (Всяко кебапче - куршум срещу капитализЪма!), реших да погледна малко световна статистика, коя държава, аджеба, е с по-нормален жизнен стандарт.

Първо - сред опорните точки е, (всъщност това е наследник на идиотската пропаганда на комунизма), че в Америка се избиват за добро утро и лека нощ, докато в Русия - престъпления няма! Ама никога! 

Да видим какво ще каже истината:
Индекси от статистиката за убийства (на 100 хиляди души):
Русия - 9.2 (нарежда се до Габон, Киргистан, Гвинея)
САЩ - 4.7 (нарежда се до Латвия, Микронезия, Грузия)
(България е на доста ниско ниво с 1.9)
Или иначе казано - в Русия се извършват два пъти повече убийства отколкото в САЩ. Просто по медиите в България не се съобщава, докато новините от САЩ се преекспонират.

Друга опорна точка е, че в България и в гнилия капитализъм (примерно САЩ) хората страдат и се самоубиват.
Да видим какво ще каже истината и за това.
Статистиката за самоубийства (на 100 хиляди души):
Русия - 18.2
САЩ - 12.6
България (която според платените тролове е пълна със самоубили се...) - 12.3  - отново на по-ниско ниво.
Иначе казано - в Русия самоубийствата (ама че мрачна и неприятна статистика) са с близо 30 процента повече от гнилия депресиран капитализъм.

И нека за финал да погледнем може би най-показателната статистика за жизнения стандарт - средната продължителност на живота в една държава. Да видим къде тук се нареждат Русия, САЩ и България.

Русия - средната продължителност на живота е 70.5 години. Съответно за мъжете е едва 62 години, което не звучи никак приятно. Явно високият жизнен стандарт (но по-скоро е високото ниво на алкохолизъм (сериозно - там се опитват да вземат мерки срещу алкохолизма защото е убиец номер едно на руснаците) си казва своето. При жените годините са малко по-нормални - 76.3. Ако трябва да съм сериозен - отдавам го на по-малкото количество изпита водка.

САЩ - средната продължителност на живота е 79.8 години. За мъжете е 77.4, докато за жените е 82.2. Тук наблюдаваме амплитуда от 4.8, за разлика от тази в Русия от 14.3 години.

И за България - Средна продължителност - 74.5  
Мъже - 71, Жени - 78. Уви, тук не сме с по-добър показател от САЩ, но пак се нареждаме на по-добра позиция от Русия.

Иначе казано - в САЩ живеят 9 години повече отколкото в Русия, която пък що се отнася до живота на мъжете се нарежда до Сенегал, Габон, Судан. 

Разбира се, САЩ е по-назад от рекордьора Япония, със средна продължителност на живота от 86.2 години. Блазе им на японците! 

За финал - следващият път, когато някой трол ви говори глупости за убийства, самоубийства и живота в гнилия капитализъм - ударете го по муцуната с малко статистика.




Гласувай:
4



1. vencivaleri1951 - Русия е капиталистическа страна
20.04.2015 17:19
Хайде потрудете се виждам , че под ръка имате статистически справочници и вижте тези данни отнесени към страни където компартиите са на влас

Китай и Куба например
цитирай
2. blackpredator - и къф е изводът?
20.04.2015 17:37
18.2 на 100000 се гръмват, вместо да си направят блог в blog.bg
и да пишат елементарни простотии

земи напиши и сравни, колко на 100000 в последните 10 години у страната си и извън нея са купили имоти
с реални пари

ти къде си ипотекира мозъка?
с тоя постинг на кредит, едва ли ще таковаш "майката", де вика Чудомир...
цитирай
3. lord33 - е па къф да е изводът сигурно из...
20.04.2015 17:47
е па къф да е изводът
сигурно изводът е- че у Руско всичките си изпонакупили
имоти
с реални пари
ма мъжете им измрели 15 години по-рано от амерканците
дет
сигурно на улицата живеят
му таковам майката
цитирай
4. lord33 - В Китай е много по-див капитализъм ...
20.04.2015 17:51
В Китай е много по-див капитализъм от Америка, ама айде. Америка в сравнение с Китай е социалистическият рай. Иначе, ако трябва да съм сериозен, в Китай средната продължителност е 76, което все пак е по-добре от Русия. В Куба са още по-добре и почти достигат САЩ с 79.4.
"отнесени към страни където компартиите са на влас"Т
Северна Корея. Комунистическият рай. Средна продължителност на живота - 63.81
Егати, тия вече са по-зле от Русия!
цитирай
5. apostapostoloff - Венцивалери е най- големият дебил,
21.04.2015 05:43
мръсник и идиот в блога, който все още се мъчи да ни убеждава, че някакъв си комунизъм превъзхожда във всички отношения капитализма.

То бива, бива идиотщина, ама чак толкова не бива. Това долнопробно, тъпо говедо не заслужава да го заплюеш. Още повече, че този мръсник е подсъдим за гигантски злоупотреби и сигурно ще влезе за дълго време в затвора. Той ще свърши земния си път зад решетките. Там, където му е мястото!
цитирай
6. josarian - Венци, ти ще престанеш ли да се излагаш като кифладжия бе, дървеняко!?
26.04.2015 02:09
vencivaleri1951 написа:
Хайде потрудете се виждам , че под ръка имате статистически справочници и вижте тези данни отнесени към страни където компартиите са на влас

Китай и Куба например

цитирай
7. bolgaroliub - Интересното е че при комунизма в Русия по времето на Брежнев средната продължителност е била доста по вече от гореизложените статистики
27.08.2016 18:23
Три лета работя като сервитьор в Несебър и повярвайте няма по желани и по щедри и платежоспособни клиенти от руснаците. Всички хотелиери и ресторанти най много се радват на руски граждани . За тия общо осем девет месеца които съм работил в Несебър не видях един пиян руснак. Прави впечатление че младите руснаци поръчват яко за ядене и малко за пиене и то не концентрад а основно пиво или вино и ядат много и пият малко и дават бакшиши. За старите руснаци от комунизма не знам......идват основно млади семейства и това са ми впечатленията от руснаците инак не ми пука ни за русия ни за САЩ но имам много добри впечатления от руснаците за разлика от британците които са абсолютни пияни свине ....пият без да ядат и накрая правят скандали и не плащат и повръщат дет им падне и сякакви маймунджулуци.....прасета отвратителни....и са въшльовци. Може би пияни руснаци и алкохолици е било вярно това за епохата на комунизма не знам и не помня това време но днешните млади руснаци които не са и те като мен живяли при комунизма или малко са живели като деца са съвсем други и всеки им се радва щото са щедри и паралии и не правят свински истории като британските прасета
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lord33
Категория: Политика
Прочетен: 86744
Постинги: 31
Коментари: 99
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930