Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 09:54 - ДРЕМЕ МИ НА ОНАЯ РАБОТА!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДРЕМЕ МИ НА ОНАЯ РАБОТА!

В стремежа си за индивидуално оцеляване, ние се превърнахме колективно в роби. Седим и гледаме по новините, как са се случили произшествия тук или там, по-близо или по-далеч от нас, докато един ден всичко се стоварва и на нашите глави. И тогава наддаваме вой до небесата, но разбира се никой не ни чува, точно както по-рано ние самите не сме чували болката на ближният. Що за хора сме, Боже мой?!

Тъпотата ни не е оправдание! Иначе сме по-хитри от много нации и народи. Но хитруваме на дребно, кокошкарски, а не виждаме големите неща и особено тия, които най-много ни засягат. Като се случи нещо ужасно в държавата, ако лично не ни засяга, ние цинично отрязваме ако не на глас, то поне на ум: - „Дреме ми на оная работа!”, без дори да подозираме, че след броени дни ще плащаме прескъпо, точно за тия безумия които сме пренебрегнали в момента. Забравяме героите си, уважаваме престъпниците, прекланяме се на отрепките които в момента са ни началници, макар зад гърба им да ги псуваме. Андрешко ряпа да яде, в сравнение с днешните Андрешковци! Жалки сме и понеже донякъде го съзнаваме, още повече се озлобяваме и към себе си, и към другите. Това води до ужасни духовни изкривявания, до регрес и в крайна сметка до оскотяване! Резултатите се виждат ежедневно, от хрониките на произшествията в страната. А те заемат повече от половината новини по всяка телевизия, вестник или радио. За култура, образование, литература, просто не остава време. Защото в култ са издигнати разни псевдо-звезди, заснели порноклип или оплюли вулгарно Левски, подиграли се с клането в Батак, или просто защото са си инжектирали 800 кубика силикон в гърдите. Къде ти е прословутият народен разум, българино? Гледаш турски сапунки по всяка телевизия, а в рекламите помежду ти показват смачкани от действителността в България хорица, които лъжат, как са спечелили сто хиляди или милион от търкане на билетчета от лотарията. Симпатични дами те зарибяват точно толкова, колкото да ти покажат, какъв огромен глупак си, за всеобщо съжаление.

Отдавна дедите ни се обръщат в гробовете си, поради масовата простотия и нахалство на потомците си. Отдавна никой не ни взема на сериозно като народ, и като държава, просто защото самите ние не се уважаваме. Отдавна сме забравили какво значи да се засмеем от сърце, а не да се присмиваме, да се уважаваме заради качествата си, а не заради служебното си положение и да покажем поне малко кураж, когато е необходимо! Бедна, бедна Българийо! Дребнавите отрепки по форумите, ще се хванат първо колко пропуснати пълни члена и запетайки има в текста, а смисълът му изобщо няма да стигне до тях! И ще продължаваме да се делим на „наште” и „ваште”, на „сини” „червени”, и "жълти", на „добри” и „лоши”, просто защото сме забравили да сме нормални хора! А нормалните хора по света имат качества и слабости. И могат да си признаят като грешат. Не да вият като чакали срещу неправдата, а като сами имат възможност, да вършат същата неправда в двойни размери!

Мисля, че отдавна е време просто ДА СЕ ЗАСРАМИМ! От себе си. А после да искаме от другите.

Красимир Бачков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430486
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031