Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 09:00 - Интервю на президента Махмуд Ахмадинежад
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


Журналиста на CNBS

 

Има нещо, което казахте, което разстрои и изплаши много хора. То разстрои много евреи в САЩ
и по целия свят, когато вие казахте, че Холокоста е един мит. Има хора, които зная, че са
избягали от режима на Хитлер. Има научни изследвания. Има учени, които могат да ви образоват
за това. И въпреки това, вие изразявате съмнение относно Холокоста… Защо?

 

 

Махмуд Ахмадинежад, президент на Иран

Аз задавам три въпроса относно това. Вие знаете, че аз съм част от университетската структура. Аз съм член на академичното дружество. Аз се интересувам от това, да имам научен подход към всички събития. Така че аз повдигнах два или три въпроса. Първият въпрос беше:

По време на Втората световна война повече от 60 милиона души загубиха своя живот. Всички те са човешки същества. Защо се обръща внимание само към определена група от тези, които са били убити и това става толкова бележито и важно?

 

 

Журналиста на CNBS

 

Поради разликата, че едните са убити в следствие на военните действия, а другите в следствие на геноцид!

 

 

Махмуд Ахмадинежад, президент на Иран

Мислите ли, че всичките 60 милиона души, са загубили своя живот само в резултат на военните действия?
По това време е имало 2 милиона души, които са били военни и 58 милиона цивилни без никаква роля във войната. Християни, мюсюлмани… те всичките са били убити.

Вторият и по-важен въпрос, който повдигнах беше:

Ако това събитие (Холокоста) се е случило и ако е историческо събитие… тогава ние трябва да позволим на всички да го проучват и изучават. Колкото повече проучвания се правят, толкова по-добре можем да бъдем осведомени за това, което наистина е станало. Ние все още сме отворени към по-задълбочени проучвания, към абсолютното знание за науката или математиката.
Историческите събития са винаги подлагани на проверка, преразглеждане и анализиране. Ние все още преразглеждаме нашите вярвания за неща случили се преди хиляди години.

 

Защо тези, които задават въпроси са преследвани? Защо го има това напражение или тази забрана при допълнителните проучвания относно тази тема? Като в същото време ние свободно можем да се съмняваме в Господ, пророците и концепциите, като например свободата или демокрацията?

И третият въпрос, който зададох, в този контекст:

Ако това се е случило (Холокоста). Къде се е случило? Хората в Палестина имат ли нещо общо с това? Защо палестинците трябва да плащат за това сега?
Пет милиона изселени палестинци, това е, за което говоря. Над 60 години живот под заплаха. Погубвайки живота на хиляди невинни. И техните домове се разрушават над главите им всеки ден.

Вие може би ще кажете, че евреите имат право на правителство. Ние не сме против това. Но къде? На място където те ще могат да гласуват и да създадат правителство. Но не с цената на изселването на цяла нация и окупирането на цяла територия!
Това е проблемът, който имаме днес. Причината за много проблеми. Не това, което е станало преди 60 години! Хората са на Палестина… Техният живот се руши днес. И това е под предтекст на Холокоста.

Техните земи са окупирани. Каква е тяхната грешка? За какво трябва да се обвиняват? Те не са ли човешки същества? Те нямат ли права? Каква е тяхната роля в Холокоста?

Има намерение за известно отклоняване на въпроса от както го казах. Приемайки, че Холокоста се е случил. И отново… Какво общо има това с палестинците???

Нищо! Абсолютно нищо! 

Повярвайте ми, палестинците са човешки същества, те имат чувства. Те могат да обичат. Те имат право да се борят. Да защитят своите домове. Така, че малките деца да не бъдат убивани. Жените да не бъдат откъсвани от своите домове, къщи.

Какво е бъдещето на такива мерки?





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 564327
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930