Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2013 23:47 - Едва 19% от циганите работят
Автор: krutata Категория: Политика   
Прочетен: 1242 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едва 50.2% от икономически активните лица или 19.35% от всички роми над 15 години работят

image

Държавата губи средно над 700 млн.лв. годишно заради високата ромска безработица и необразоваността на етноса. Проблемите, които България трябва да реши обаче, не са решени никъде по света. В коя държава ромите са успешно интегрирани? Във Франция ли? 

Подсмихвайки се риторично обаче веднага се усещам, че въпросът е много важен. На първо място всеки, който защитава циганите, или ромите, тъй както му харесва да ги нарича, защитава и начинът им на живот. А този начин представлява – абсолютно никакво образование, източване на социалната система, кражби, проституция, незаконни гета, в които децата растат в нечовешки условия. Е ли нормално деца да растат така? Да им се режат крайници, за да събуждат повече милосърдие, когато подават ръка, за да изпросят някоя друга монета…но не за тях, а за мафията на просяците. Те, между впрочем за всичко си имат мафия и най-вече тази с проститутките отива на вън и когато я арестуват за проституция гордо заявява “Булгар, Булгар!”. Ама не точно.

Плашещи са намеренията на държавата как да се “справи” с проблема. Явно ние ще трябва да открием топлата вода, защото както казах – не виждам една държава по света, дори сред най-богатите, където ромите да са интегрирани. И въобще не е расистко да си кажеш честно, че проблем е в тях. 

Според програмата “България 2020″ и края на “Десетилетие на ромското включване” (което така и не се случи) България трябва да: Осигури 20 млрд. лв. за ромската интеграция и да гарантира, че 40% от работните места ще бъдат запазени за роми.

image

Е ли това дискриминация и познайте срещу кой? Аз лично се чувствам много обиден, че цял живот живея под наем и постоянно разнасям багаж напред-назад, а на ромите им подариха цели жилища, цели блокове, а те си вкараха конете вътре и се отопляваха с паркета, след което си дигнаха нови катуни пред разпадащия се след краткия им престой блок.

 

 

Според същата програма трябва да се “намали броя на отпадащите от училище деца”. Което няма как да стане, освен ако толерантно не им пишат поне среден 3, за да преминават в по-горните класове. Сега над 36% (официално) от ромските деца отпадат от училище между 1-9 клас.

И все пак напомням Ви, че през 2020г. всеки четвърти гражданин на Република България ще бъде циганин. Лично Цветан Цветанов при приемането на стратегията подчерта, че всяко едно министерство ще бъде задължено да заделя определен бюджет за “ромска интеграция”. Това е най-неуспешната инвестиция доказано в глобален мащаб! Мисля, че станаха три пъти, когато питам: Коя държава е успяла да ги интегрира? И колко ще наливаме още в гушите на ромските босове и разните там организации, които са най-висшата форма на паразити. Едните паразитират върху социалната система и бюджета, а останалите (най-”баро”) върху всички тях.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. bojil - Съвършено верни и правилни конс...
16.05.2013 08:58
Съвършено верни и правилни констатации: 80% от децата им са неграмотни,понеже са излишни. Понеже хора,които не могат да изхранят и едно дете,държат непременно да раждат най-малко по 5-6! Затова на тях трябва да им се наложат китайски закони за раждаемостта: глоба и затвор за всяко следващо дете след първото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krutata
Категория: Политика
Прочетен: 564237
Постинги: 263
Коментари: 188
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930